Speurworkshop

Op zaterdag 25 februari organiseren we met TauTrack een speurworkshop op de VrachelseHeide bij Oosterhout, Noord Brabant.

We beginnen deze workshop met een stukje uitleg over speuren waarna we met iedere hond twee sporen gaan lopen. Je bent tijdens deze workshop bezig als handler van je eigen hond maar ook als sporen loper en je kunt ook meelopen met een ander om te observeren hoe het gaat.

Als je hond niet aan de beurt is mag je hond in de auto wachten. Er zijn altijd mensen bij de auto’s om de Berners in de gaten te houden.

Speuren met je hond.

Iedere hond heeft een neus die totaal ingericht is op het speuren. Maar omdat wij als mens al erg ver van de oermens afstaan, zijn we die oer instincten een beetje gaan vergeten. De hond echter niet en gebruikt dit nog dagelijks tijdens zijn communicatie als hond. Het leuke is dat de hond dit stukje oerinstinct ons kan laten zien en ons kan leren hoe het speuren werkt 

Van pup tot bejaard, van klein naar groot

Alle honden kunnen speuren. Of je het nu over het kleinste ras van de wereld hebt of over onze Berner. Een pupje of een oudere hond, maakt niet uit. Een hond vind het heerlijk om met zijn neus te werken. Ook honden met een handicap kunnen speuren. Een geamputeerde poot, gedragsprobleem, visueel probleem etc. het maakt niet uit. Sterker nog, uw hond komt juist helemaal in zijn element omdat hij toch nog iets kan doen wat hem van nature gegeven is! Mits uw hond nog wel in goede conditie is. Want speuren is geestelijk behoorlijk zwaar voor de hond.

Pups vanaf 8 weken kunnen al meedoen. Maar vergis je niet in een veteraan waarmee je nog nooit hebt gespeurd. ook een veteraan vindt het erg leuk om dit op te pakken en je zult versteld staan wat zo'n oud koppie toch allemaal nog voor elkaar krijgt! 

 

Wat handig is om mee te nemen voor een speurworkshop:

 • Uw  hond
 • Water voor uw hond
 • Tuig
 • Speurlijn ( 10meter), als je die niet hebt kun je die van ons lenen.
 • Lievelingsspeeltje ( mocht de hond graag daarmee beloond worden!)

Kosten voor deze workshop zijn €25 per hond. Dit is inclusief koffie/thee met lekkers voor het baasje of de baasjes van de hond.

In de buurt zijn restaurantjes waar je na afloop, of voor die tijd kunt lunchen.

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen over deze workshop kun je terecht bij Nicolette Somsen.

De tijden waarop we starten zijn: 9:30 uur en bij voldoende deelnemers ook om 13:30 uur.

Berner vakantie

De eerste aanmeldingen zijn binnen. Wie gaat er nog meer met ons mee ?

In samenwerking met TauTrack/hikedogs organiseren we een Bernervakantie in de Vogezen. Het is een midweek van maandag 17 april tot vrijdag 21 april.

Heeft u zin in een vakantie in de mooie Vogezen, op 600km afstand vanaf Utrecht, samen met uw Berner(s)? U kunt mooie wandelingen maken samen met Marit. U kunt gaan speuren samen met Natascha. Voor de pups en veteranen die geen lange wandelingen kunnen maken biedt Nicolette een aangepast programma met kortere wandelingen en activiteiten in de grote tuin.

We logeren in B&B PtitMonde of u kunt met uw eigen camper of caravan op de minicamping komen staan. Ontbijt, lunch en avondeten wordt door onze gastvrouw verzorgd.  De bed and breakfast ligt vlakbij de Grand Ballon en diverse andere mooie Cols in de Vogezen. De vergezichten en de natuur zijn er prachtig. We zullen tijdens de wandelingen en speurles daardoor heerlijk ongestoord met de honden kunnen werken en tegelijk genieten van de prachtige omgeving.

We starten de dag met een ontbijt, waarbij we de dagplanning doorspreken. Daarna zullen we onze spullen gaan pakken wat we nodig hebben bij de wandeling of het speuren. De lunch kunnen we klaarmaken bij het ontbijt en zullen deze meenemen zodat we tijdens de wandeling ergens buiten in de bergen kunnen lunchen. Halverwege de middag keren wij terug bij de B&B. Dan heb je heerlijk even 'eigen tijd' die je naar eigen wens kunt invullen.
Het diner is gemaakt van verse producten uit de streek. Alles wordt door de gastvrouw zelf bereid en dit zullen gerechten zijn van over de hele wereld. Van Rusland tot Afrika, van Azië tot Amerika.

Honden zijn ten alle tijden in en rondom Ptitmonde aangelijnd. Mocht dit door de sfeer in de groep of met de honden onderling toch wel los kunnen wordt dit in de groep eerst besproken. Honden die moeite hebben met andere loslopende honden, willen we wel beschermen. Er zijn nu eenmaal honden die graag een wat grotere privacy cirkel om zich heen hebben. Daar willen we wel rekening mee houden. Voor en na de wandelingen en activiteiten en samenkomen, zijn er momenten genoeg waarbij je hond wel los kunt laten spelen! Ook is er een omheind stuk tuin waar de honden veilig los kunnen.

De B&B PtitMonde:

1-persoonskamer met eigen badkamer:    €770.00 niet leden € 820,00
1-persoonskamer met gedeelde badkamer:   €756.00 niet leden € 806,00
2-persoonskamer met eigen badkamer:  €934.00 niet leden € 984,00
2-persoonskamer met gedeelde badkamer: €918.00 niet leden € 968,00
Tuinhuis:            €638.00 niet leden € 688,00
Kamperen 1 pers eigen tent, caravan of camper: €593.00 niet leden € 643,00
Elektra:  €3,00  per dag

 

Je boeking is inclusief:

 • Begeleiding van 1 hond ( meer honden mogelijk )
 • Ontbijt
 • Lunch om mee te nemen
 • 3-gangen diner
 • Koffie en (verse kruiden) thee inbegrepen.
 • Diverse soorten fruit
 • Toeristen belasting

Niet inbegrepen:

 • Alle overige consumpties gedurende het verblijf
 • Meerprijs begeleiding van de 2e hond
 •  Per hond €4,-  per verblijf. Dit gaat naar stichting 'Akoz Assocation'
 • Per kamer €5,- schoonmaak kosten

 

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier kun je ook met je vragen terecht of je stelt ze rechtstreeks aan Nicolette Somsen.

Na inschrijving krijg je een brochure met meer uitleg over hoe de dagen er uit gaan zien.

We hopen met elkaar een leuke gezellige Bernervakantie te kunnen gaan beleven.

Gaan jullie ook mee?