BERNERDAG 25 september 2021 te Apeldoorn

Eindelijk hebben we weer wat leuks te melden, er komt weer een Bernerdag !!
De Bernerdag is voor pups vanaf 3 maanden en jonge honden tot twee jaar en onze veteranen, honden van acht jaar en ouder en stamboomloze honden.Op een laagdrempelige wijze wordt uw hond in de ring gekeurd door een keurmeester en krijgt u een rapport van de keuring mee naar huis. De beste vier honden per klasse worden aan het einde van de dag geplaatst in de ere-ring en kunnen kans maken op de titel beste hond van de dag. ( Uitgezonderd de stamboomloze berners)
Dit is bij uitstek een dag om eens te bekijken wat een keurmeester van uw hond vindt en om te ondervinden wat een show is en wat het inhoudt.
Vanaf 9:15 mag u het terrein op en kunt u een plaatsje zoeken waar u met uw meegebrachte stoelen en hondenkleed of bench kunt gaan zitten.Om 10:15 beginnen we met de veteranenparade. Zij lopen een ereronde door de ring en we hebben aandacht voor de oudste Berner van deze dag.Daarna beginnen de keuringen voor alle honden. Voor deze dag hebben we de volgende keurmeesters uitgenodigd, Wendy van Dijk,voor alle reuen en de stamboomloze klasse en Heike Schraven (D) voor alle teven.
In de catalogus ziet u bij welke ring u met uw hond moet zijn en we roepen om wanneer uw hond aan de beurt is. Als uw hond in de ring moet komen is er een ringmeester die u aanwijzingen geeft wat u met uw hond moet doen. Mocht uw hond bij de beste vier van zijn of haar klasse horen dan krijgt u te horen dat uw hond aan het einde van de dag terug mag komen in de erering.
De tijd dat uw hond niet in de ring hoeft te zijn kunt u rondlopen op het terrein en een praatje maken met andere eigenaren, langs de aanwezige kraampjes lopen en met uw hond mee doen aan diverse activiteiten.
Aan het einde van de dag zijn de eindrondes. Hier komen alle honden in die bij de beste vier van hun klasse horen en worden ze geplaatst door de keurmeester. Als allerlaatste wordt er gekeken welke hond de beste hond van de dag wordt.
Als u na deze eindronde naar huis gaat krijgt uw het keurrapport van uw hond en een aandenken mee.
We hopen veel Berners en hun eigenaren op deze dag te mogen ontmoeten om met elkaar weer een leuke Bernerdag te beleven.
Schrijft u zich nog voor uw vakantie in, dan kunt u het ook niet vergeten. ūüôā
U kunt zich alleen online inschrijven.
 
Ook als u uw berner niet heeft ingeschreven voor de keuringen, bent u van harte welkom met uw berner. Er is genoeg te doen. Hondenschool Shadow is weer aanwezig, Arno en Kyra de Groot zijn ook weer aanwezig met een leuk parcours, kortom .....gewoon komen. De toegang is gratis !!!
Tot ziens in Apeldoorn
Organisatie Bernerdag 2021
Nicolette Somsen en Joke Snel
Op deze dag houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM die op dat moment gelden.
Locatie:
De locatie van de Bernerdag is het terrein van de Apeldoornse Kynologen Club.
Polderweg 5 in Apeldoorn.
Contact en vragen:
Voor dringende zaken zijn wij die dag te bereiken op de volgende telefoonnummers:
Joke 06-20191192 en Nicolette 06-51605595
Voor vragen nu kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dispensatie regeling naar aanleiding van 2e corona golf(vervallen)

Let op: Deze regeling is per 12 juni 20210 vervallen

Beste fokkers en bernerliefebbers,

Door de corona-maatregelen kan de raskeuring op 29 november 2020 helaas weer niet doorgaan. De vraag naar pups blijft echter groot. We willen daarom nogmaals hieraan tegemoetkomen. Daarom heeft het bestuur besloten om nogmaals dispensatie te verlenen. De dispensatie regeling gaat op 29 november in en loopt tot aan de eerst mogelijke raskeuring. De regeling luidt als volgt:

 • Fokken van een √©√©nmalig nest met een niet-aangekeurde reu/teef is toegestaan. Het betreft een eenmalige uitzondering binnen deze dispensatie regeling.
 • De fokker is verplicht om de reu/teef bij de eerst mogelijke raskeuring voor de fok alsnog te laten aankeuren.
 • De reu/teef dient voor de dekking goedgekeurde HD en ED uitslagen te hebben.
 • De reu/teef mag niet ouder zijn dan 3 jaar.
 • Dekking is alleen toegestaan met een VBSH-goedgekeurde reu/teef of een buitenlandse reu/teef die voldoet aan de keuringsregels van het betreffende land.
 • Reuen/teven die zijn afgekeurd bij een eerdere raskeuring mogen NIET via deze dispensatie worden ingezet voor de fok.
 • Alle overige regels van het VFR blijven gelden.

Additioneel voor het nest welke uit deze regeling geboren wordt:

 • De fokker is verplicht om het nest binnen 2 weken na geboorte op te geven voor nestinventarisatie. (ook al wordt er nu niet ge√Įnventariseerd, het nest komt wel in het systeem. Tevens kan het zijn dat, zodra het nestje de juiste leeftijd heeft bereikt, de nestinventarisatie weer is opgestart)
 • De fokker informeert de gezondheidscommissie van de dekking.
 • Levershunt kan nog steeds worden uitgevoerd en chippen wordt nog steeds door de Raad van Beheer uitgevoerd.

Namens het bestuur:

Jan van Zetten, 28 november 2020
Voorzitter Vereniging de Berner Sennenhond

Levershunt onderzoek heeft de 1000 puppen gepasseerd

Beste fokkers,

We willen jullie laten weten dat we het aantal van 1000 puppen zijn gepasseerd, die getest zijn op levershunt.

Dat betekent dat we gaan stoppen met ons onderzoek. En daarbij ook de betaling gaan stop zetten.

Als fokker kunt u natuurlijk vrijwillig doorgaan met het testen op eventuele shunt. Alleen liggen dan alle kosten hiervoor bij jullie.

Mocht u één van de laatste fokkers zijn, die al formulieren van ons heeft ontvangen en al wél heeft getest, dan worden deze nog vergoed. De fokkers die geen formulieren hebben ontvangen, zullen niet meer worden vergoed.

We gaan als bestuur in overleg met de Universiteit van Utrecht om een gedegen conclusie van ons onderzoek te verkrijgen.

 

Met vriendelijke groet,

Secretariaat VBSH

Manon Schrijver

 • 1
 • 2