Agenda van najaars ALV en stukken geplaats ledengedeelte

In de bibliotheek is bij de vergaderstukken de bijgewerkte agenda geplaatst van de najaars ALV 2022. Dit gedeelte van de website is alleen beschikbaar voor leden(na inloggen)
Daarbij zijn tevens de voorgestelde wijzigen van het VFR gepubliceerd.

De ALV wordt gehouden op 8 oktober bij het AKC in Apeldoorn.
U bent van harte welkom en voor de lunch wordt gezorgt.

Namens het bestuur:

Jan van Zetten, 18 september 2022
Voorzitter Vereniging de Berner Sennenhond

Onderzoek leeftijdsbepaling bij pups

Vanuit de Universiteit Utrecht loopt momenteel een onderzoek naar de gebitswisseling bij honden. Met dit onderzoek hopen zij een methode te ontwikkelen om de leeftijd van puppy's zo nauwkeurig mogelijk te kunnen inschatten. Door middel van deze methode kunnen ze te vroeg geïmporteerde puppy's en de daarmee vaak gepaard gaande gezondheids- en gedragsproblemen opsporen. Zo kunnen we iets doen tegen de malafide-hondenhandel.  

Om de resultaten van dit onderzoek zo betrouwbaar mogelijk te maken, hebben ze een breed scala aan hondenrassen nodig die meedoen aan dit onderzoek. Dit betreft honden waarvan de geboortedatum onomstotelijk is vastgesteld, vaak zijn dit stamboomhonden. Zij zijn onder andere nog op zoek naar eigenaren van Berner Sennen pups.  

Wat houdt het onderzoek in voor een eigenaar? De pups worden van 10 tot ongeveer 20 weken leeftijd opgevolgd. Twee keer per week wordt via WhatsApp gevraagd om een foto van het gebit te maken en 1 keer per week dient het gewicht van de hond doorgegeven te worden. Dit gaat net zo lang door tot alle snijtanden gewisseld zijn. 

Dus nieuwe Bernereigenaren en fokkers help mee de malafide-hondehandel te bestrijden. Zie ook de Folder - Tandenproject Raad van Beheer
Pupeigenaren kunnen zich aanmelden via deze link: https://diergeneeskunde.nl/leeftijdsbepaling/ 

 

Bernerdag op zaterdag 24 september 2022 te Apeldoorn

Via onderstaande link kunt u uw jonge hond of veteraan inschrijven voor de Bernerdag.
OnlineDogShows
 
De Bernerdag is voor jonge honden vanaf 3 maanden tot 2 jaar en veteranen vanaf 8 jaar.
Heeft u een stamboomloze Berner in deze leeftijdsklasse dan kunt u zich opgeven via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Voor de Bernerdag zijn de volgende keurmeesters ( onder voorbehoud) uitgenodigd
  • Voor de Reuen : de heer Guido Puts ( NL)
  • Voor de Teven : mevr. Ilona Onstenk- Schenk (NL)
Er zullen deze dag ook wat activiteiten zijn, welke deze zijn zult u t.z.t. horen.
We zullen u later meer informeren.