Berner vakantie Vogezen

Bernerberen opgelet! Baasjes mogen mee, indien ze braaf zijn.
We hebben toch weer een leuke week in petto! Vol leuke activiteiten van wandelen,
sport&spel tot speuren! Natuurlijk kan er ook heerlijk geluierd worden in de tuin of geplonsd in de zwemvijver!
Voor de baasjes is er een volledig verzorgd arrangement. Je hoeft helemaal nergens voor te zorgen, alleen je hondenmand mee en je koffer met spullen. Voor de rest wordt gezorgd!
 
Data:  21 tm 25 oktober 2024
 
Accommodatie

Speurles met Bernerberen!
Op een hond vriendelijke plek gaan we genieten van de mooie omgeving en bezig zijn met onze Berners. Daarnaast is er ook tijd om te ontspannen in  de fijne accommodatie die naast mooie kamers ook een gezellige huiskamer en eetkamer heeft.We maken voor deze reis gebruik van de maaltijden van de accommodatie. Uiteraard hebben we ze uitgeprobeerd en dat was zo voortreffelijk dat we hier graag met Dogtravel heen gaan. De keuken van de accommodatie maakt gebruik van zoveel mogelijk streek- en natuurlijke producten en draait ook de hand niet om voor vegetarische of aangepastemaaltijden. Het brood fantastisch.  Op deze accommodatie bakken ze zelf het brood.
Heerlijk!

In deze locatie hebben we 2 kamers die als 1-persoonskamer gebruikt kunnen worden. Deze2 kamers hebben 1 gedeelde badkamer. De andere kamers zijn 2-persoons met elk een eigen badkamer. Ook kan er gelogeerd worden in het tuinhuis, Dojo of met een eigen kampeermiddel op de camping plaats.
 
Vogezen
De Vogezen is een middel gebergte. Dat betekent dat we sommige stukken hoger lopen dan wat we in Nederland gewend zijn. We lopen één wandeling op een hoogte van circa 1300 meter. Houd qua kleding rekening met thermo-ondergoed en neem bij die wandeling handschoenen en een muts mee en voor je hond een goed tuig. Check ook je
reisverzekering of je gedekt bent voor bergwandelen, zodat je gedekt bent voor eventuele kosten. De consumentenbond heeft een internetpagina over. Op onze Facebookpagina hebben we mooie foto’s van eerdere Vogezenreizen voor als je een indruk wilt hebben van dit arrangement.


Vakantie


De aankomst van deze reis is op maandagmiddag. We hebben die maandagavond een korte wandeling en hebben  voor dinsdag, woensdag en donderdag wandelingen, Sport &spel, speuren en massage voor jullie honden gepland! Vrijdagochtend zwaaien we iedereen weer uit. De locatie is circa 6 uur rijden vanaf Nederland.

Sport en spelles van Nicolette!
Zorg voor een redelijke conditie voor jezelf en voor je hond! Een uur wandelen in Nederland met vlakke ondergrond is wat anders dan een uur wandelen in de Bergen. Als je
met gemak een uur of 3 aan 1 stuk kunt wandelen met je hond in redelijk vlag gebied, dan heb je een beginnende goede conditie om mee de bergen in te gaan.
Je maakt hoogtemeters en dat zijn we in Nederland/Belgie niet echt gewent. We zijn met 15km in de bergen tussen de 4 a 6 uur onderweg. Natuurlijk wel met rustpauzes en prachtige vergezichten! Dan tanken we weer bij en wandelen we verder.
Heb je een jonge of juist een oude hond, dan hebben Nicolette en ik een alternatieve (kortere) wandeling en een leuk denkspelletje voor je hond!

We hebben naast de actieve onderdelen ook tijd om lekker samen met je hond te luieren! Het is tenslotte ook wel vakantie!
 
Het zijn 7 B&B kamers die beschikbaar zijn met EIGEN douche/toilet. En 4 kamers (2 slaapkamers in huis, de Dojo en het tuinhuis) met een gedeelde douche/toilet.
Mogelijkheid is ook om met je eigen kampeermiddel op de camping te staan.
 
Voor prijzen en opgeven www.dogtravel.nl/VogezenBernerweek

Dag lieve Jannie

Wederom een enorme schok en stilte 😪......... ons bereikte het trieste bericht dat Jannie Kluijtmans is overleden😪. Wederom veel verdriet en een gemis in de Bernerwereld. Ze was net vorige week 70 jaar geworden. Jannie was actief in de vereniging , ze maakte de certificaten voor de pupkopers, ze was nestinventarisator en op ieder evenement van de VBSH was ze te vinden als medewerker of als bezoeker. Jannie was ziek en lag sinds maandag weer in het ziekenhuis, helaas is een hartinfarct haar fataal geworden. We wensen Ad, familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van Jannie. Lieve Darci, wat zal jij 't vrouwtje ,die zo gek op je was, ook vreselijk missen. Jannie zal door iedereen enorm gemist worden. Jannie bedankt voor alles wat je binnen de VBSH hebt gedaan.❤️ Rust zacht Jannie....💔
 
Bestuur en leden Vereniging de Berner Sennenhond

Bernese Friends World Wide Walk zaterdag 1 juni


Net als voorgaande jaren heeft ook dit jaar Christa Duff, een Nederlandse Facebook  Bernervriendin, die in Toronto woont, via Facebook, Bernereigenaren opgetrommeld om in het weekend van 01 en 02 juni 2024 , allemaal met hun Berner te gaan wandelen, een echt Bernese Friends World Wide Walk Weekend.
Ook dit jaar pakt de VBSH dit leuke idee op.
We gaan weer wandelen in Zeewolde.
De wandeling zal gehouden worden op zaterdag 1 juni op het Erkemederstrand in Zeewolde, www.erkemederstrand.nl


We verzamelen rond 11.30 uur bij Strandpaviljoen de Jutter , Erkemederweg 79, 3896 LB Zeewolde. Aanvang wandeling rond 12.00 uur. Na afloop is het gezellig om in de Jutter of op het terras van de Jutter, op eigen kosten, wat te eten of te drinken.

Rond 12.00 uur willen we vertrekken, op het hondenstrand mogen de honden het hele jaar los lopen, de honden kunnen lekker vrij ravotten op het strand, in de bosjes en op het gras. Natuurlijk kunnen ze ook het water in, kortom genieten voor mens en dier.
Wilt u zich wel even opgeven voor deze wandeling, dan weet ik een beetje hoeveel honden we kunnen verwachten. U kunt mij een mailtje sturen, doe dat dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Natuurlijk is ook deze wandeling gratis.
Mocht u zin hebben om op deze dag een helpende hand uit te steken, dan hoor ik dat graag.
Op onze FB-pagina zal ik u te zijner tijd op de hoogte houden van deze wandeling, ook zal ik het op onze website laten zetten www.bernersennen.nl ,
Ik wacht uw inschrijving af,
Groetjes,
Yolanda Jacobs,