Refund genetic health check

Als rasvereniging en vereniging van liefhebbers van de Berner Sennenhond wil de VBSH het fokken van gezonde, fijne Berners stimuleren.
De VBHS verplicht in haar Verenigings Fokreglement al een aantal testen voor fokdieren.
Helaas zijn al jaren diverse vormen van kanker de meest voorkomende doodsoorzaak bij de Berner. De Franse firma Antagene heeft samen met de Universiteit van Rennes een test ontwikkeld om de kans op Histocitair Sarcoom (HS, meest voorkomende kanker bij Berners) te berekenen. Ook biedt zij een tool aan om de kans op HS te berekenen tussen twee beoogde (geteste) ouderdieren. Antagene biedt de Genetic check-up aan; een combinatie van tests aan met als belangrijkste tests die op HS en op DM. Deze test is vrij prijzig, € 168,-, waarbij de verzend- en dierenartskosten nog niet zijn meegerekend.
 
Op de Algemene Ledenvergadering van 1 april 2023 is besloten tot een refund van maximaal €100,- bij het af laten nemen van de Genetic Check-up (combi met o.a. HS en DM testen), indien aan een aantal voorwaarden wordt voldaan:
 
• De geteste Berner moet zijn opgenomen in het NHSB en op naam staan van een lid van de VBSH (kopie stamboom)
• De uitslagen van de tests moeten worden aangeleverd en gepubliceerd bij en vereniging
• De uitslagen van de tests moeten worden aangeleverd en gepubliceerd bij Bernergarde (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
• De hond moet hebben deelgenomen aan de VBSH-raskeuring (exterieur en gedrag) (uitslag niet relevant)
• De datum waarop de Antagene-tests zijn afgenomen bij de hond zijn niet relevant, wel moet de (kopie)factuur worden aangeleverd.
P. S. Opmerking van Greetje van Zonneveld waarvoor dank.
 
Namens de operators van BernerGarde het volgende verzoek: de gegevens graag uploaden via de submitdata pagina, indien dit niet lukt dan contact zoeken met mij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. https://bernergarde.org/db/Dog_Detail?DogID=204922... .