Berner vakantie Vogezen

Bernerberen opgelet! Baasjes mogen mee, indien ze braaf zijn.
We hebben toch weer een leuke week in petto! Vol leuke activiteiten van wandelen,
sport&spel tot speuren! Natuurlijk kan er ook heerlijk geluierd worden in de tuin of geplonsd in de zwemvijver!
Voor de baasjes is er een volledig verzorgd arrangement. Je hoeft helemaal nergens voor te zorgen, alleen je hondenmand mee en je koffer met spullen. Voor de rest wordt gezorgd!
 
Data:  21 tm 25 oktober 2024
 
Accommodatie

Speurles met Bernerberen!
Op een hond vriendelijke plek gaan we genieten van de mooie omgeving en bezig zijn met onze Berners. Daarnaast is er ook tijd om te ontspannen in  de fijne accommodatie die naast mooie kamers ook een gezellige huiskamer en eetkamer heeft.We maken voor deze reis gebruik van de maaltijden van de accommodatie. Uiteraard hebben we ze uitgeprobeerd en dat was zo voortreffelijk dat we hier graag met Dogtravel heen gaan. De keuken van de accommodatie maakt gebruik van zoveel mogelijk streek- en natuurlijke producten en draait ook de hand niet om voor vegetarische of aangepastemaaltijden. Het brood fantastisch.  Op deze accommodatie bakken ze zelf het brood.
Heerlijk!

In deze locatie hebben we 2 kamers die als 1-persoonskamer gebruikt kunnen worden. Deze2 kamers hebben 1 gedeelde badkamer. De andere kamers zijn 2-persoons met elk een eigen badkamer. Ook kan er gelogeerd worden in het tuinhuis, Dojo of met een eigen kampeermiddel op de camping plaats.
 
Vogezen
De Vogezen is een middel gebergte. Dat betekent dat we sommige stukken hoger lopen dan wat we in Nederland gewend zijn. We lopen één wandeling op een hoogte van circa 1300 meter. Houd qua kleding rekening met thermo-ondergoed en neem bij die wandeling handschoenen en een muts mee en voor je hond een goed tuig. Check ook je
reisverzekering of je gedekt bent voor bergwandelen, zodat je gedekt bent voor eventuele kosten. De consumentenbond heeft een internetpagina over. Op onze Facebookpagina hebben we mooie foto’s van eerdere Vogezenreizen voor als je een indruk wilt hebben van dit arrangement.


Vakantie


De aankomst van deze reis is op maandagmiddag. We hebben die maandagavond een korte wandeling en hebben  voor dinsdag, woensdag en donderdag wandelingen, Sport &spel, speuren en massage voor jullie honden gepland! Vrijdagochtend zwaaien we iedereen weer uit. De locatie is circa 6 uur rijden vanaf Nederland.

Sport en spelles van Nicolette!
Zorg voor een redelijke conditie voor jezelf en voor je hond! Een uur wandelen in Nederland met vlakke ondergrond is wat anders dan een uur wandelen in de Bergen. Als je
met gemak een uur of 3 aan 1 stuk kunt wandelen met je hond in redelijk vlag gebied, dan heb je een beginnende goede conditie om mee de bergen in te gaan.
Je maakt hoogtemeters en dat zijn we in Nederland/Belgie niet echt gewent. We zijn met 15km in de bergen tussen de 4 a 6 uur onderweg. Natuurlijk wel met rustpauzes en prachtige vergezichten! Dan tanken we weer bij en wandelen we verder.
Heb je een jonge of juist een oude hond, dan hebben Nicolette en ik een alternatieve (kortere) wandeling en een leuk denkspelletje voor je hond!

We hebben naast de actieve onderdelen ook tijd om lekker samen met je hond te luieren! Het is tenslotte ook wel vakantie!
 
Het zijn 7 B&B kamers die beschikbaar zijn met EIGEN douche/toilet. En 4 kamers (2 slaapkamers in huis, de Dojo en het tuinhuis) met een gedeelde douche/toilet.
Mogelijkheid is ook om met je eigen kampeermiddel op de camping te staan.
 
Voor prijzen en opgeven www.dogtravel.nl/VogezenBernerweek