Renate Alferink-Lerche overleden

Ons bereikte het verdrietige bericht dat op donderdag 8 juni 2023 Renate Alferink- Lerche op 76 jarige leeftijd is overleden.

Velen zullen haar kennen als een zeer kundig Keurmeester van o.a de Berner Sennenhond.

Samen met haar man Martin, die 2 jaar gelden is overleden,  zijn ze jarenlang lid geweest van onze vereniging. Ze maakten zich sterk voor de Berners. Renate was draagster van de Gouden erespeld van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland . Ook had ze de Newfoundlanders hoog in het vaandel staan. Ze heeft op bescheiden schaal Newfounlanders gefokt. Ze heeft er zelfs een boek over geschreven. Ze heeft ook lange tijd voor de Raad van Beheer gewerkt en ze behoorde tot de eerste groep die de pilot met het chippen van honden in plaats van tatoeëren uitvoerde. Ze heeft haar kennis en liefde voor honden gedeeld met velen; o.a. door cursussen Kynologische kennis en opleidingstrajecten voor rasexamens te geven.   Renate bleef, ondanks dat ze geen Berners meer had, de Berner trouw. Ze kwam vaak op onze KK-match als gast. Renate was de laatste tijd lichamelijk niet meer in orde en dat vond ze best moeilijk. Ondanks dat wilde ze toch graag op de hoogte blijven van de Berners en tot een paar dagen voor haar dood heeft ze nog advies gegeven over welke pup te nemen en het waarom. Zoals de foto laat zien zat de liefde tussen Renate en de Berner diep. Tijdens haar laatste dagen klaarde ze op in de nabijheid van honden, we hebben een echte kynoloog (n.b. hondenkenner of hondenliefhebber ) verloren. Ook ik heb veel geleerd van haar en daar ben ik haar heel dankbaar voor.

We wensen iedereen die om Renate geeft heel veel sterkte toe. Wederom is er iemand met veel kennis van zaken heengegaan. Renate, bedankt voor alles.

Yolanda Jacobs

Namens Bestuur en leden VBSH