Speurworkshop

Op zaterdag 25 februari organiseren we met TauTrack een speurworkshop op de VrachelseHeide bij Oosterhout, Noord Brabant.

We beginnen deze workshop met een stukje uitleg over speuren waarna we met iedere hond twee sporen gaan lopen. Je bent tijdens deze workshop bezig als handler van je eigen hond maar ook als sporen loper en je kunt ook meelopen met een ander om te observeren hoe het gaat.

Als je hond niet aan de beurt is mag je hond in de auto wachten. Er zijn altijd mensen bij de auto’s om de Berners in de gaten te houden.

Speuren met je hond.

Iedere hond heeft een neus die totaal ingericht is op het speuren. Maar omdat wij als mens al erg ver van de oermens afstaan, zijn we die oer instincten een beetje gaan vergeten. De hond echter niet en gebruikt dit nog dagelijks tijdens zijn communicatie als hond. Het leuke is dat de hond dit stukje oerinstinct ons kan laten zien en ons kan leren hoe het speuren werkt 

Van pup tot bejaard, van klein naar groot

Alle honden kunnen speuren. Of je het nu over het kleinste ras van de wereld hebt of over onze Berner. Een pupje of een oudere hond, maakt niet uit. Een hond vind het heerlijk om met zijn neus te werken. Ook honden met een handicap kunnen speuren. Een geamputeerde poot, gedragsprobleem, visueel probleem etc. het maakt niet uit. Sterker nog, uw hond komt juist helemaal in zijn element omdat hij toch nog iets kan doen wat hem van nature gegeven is! Mits uw hond nog wel in goede conditie is. Want speuren is geestelijk behoorlijk zwaar voor de hond.

Pups vanaf 8 weken kunnen al meedoen. Maar vergis je niet in een veteraan waarmee je nog nooit hebt gespeurd. ook een veteraan vindt het erg leuk om dit op te pakken en je zult versteld staan wat zo'n oud koppie toch allemaal nog voor elkaar krijgt! 

 

Wat handig is om mee te nemen voor een speurworkshop:

  • Uw  hond
  • Water voor uw hond
  • Tuig
  • Speurlijn ( 10meter), als je die niet hebt kun je die van ons lenen.
  • Lievelingsspeeltje ( mocht de hond graag daarmee beloond worden!)

Kosten voor deze workshop zijn €25 per hond. Dit is inclusief koffie/thee met lekkers voor het baasje of de baasjes van de hond.

In de buurt zijn restaurantjes waar je na afloop, of voor die tijd kunt lunchen.

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen over deze workshop kun je terecht bij Nicolette Somsen.

De tijden waarop we starten zijn: 9:30 uur en bij voldoende deelnemers ook om 13:30 uur.